Každá potravina má svoju energiu, ktorou vplýva na psychiku. Predstavíme si pár dobrých tipov, ktoré môžete využiť počas celého dňa.

Večer je dobré dať si pohánku so zeleninou. Ráno špaldovú kašu. Samozrejme nie je to povinnosť. Staré návyky si môžete občas pripomenúť. Dajte si aj čokoládu, či to, načo má chuť Váš jazyk, ale držte sa už nových zásad. Teraz v zime pite teplú vodu, teplý čaj. Tropické ovocie konzumujte s mierou, pretože ochladzuje a nie je prirodzené pre naše telo v zimnom čase. Jednou z výnimiek tvorí pomaranč a citrón. Pôsobia zásadito, čiže neutralizujú často nadbytočné kyseliny v tele /vzniknuté nesprávnym stravovaním, myslením, stresom, nevhodným časom jedla/.

hokaido polievka

Nezáleží koľko zjeme, ale čo a ako jeme.

Ráno si dajte striedavú teplú a studenú sprchu. Otužujte svoje telo a samé sa privedie k vyšším výkonom. Skúste jesť keď máte hlad. Uvidíte o koľko zjete menej. Nemenej dôležité je dobre jedlo požuť. Potrava sa totiž trávi už v ústach a ušetríte žalúdku kopec práce s rozmeľnovaním jedla. Pokojným a vyrovnaným jedením, predídete žalúdočným problémom, vredom, páleniu záhy.

Jednoduchosť.

Nezáleží koľko zjeme, ale čo a ako jeme. Špaldová kaša s klíčkami, otrubami, vločkami a medom, prebudí celé telo a do obeda nebudete hladní. Bude to rozdiel oproti raňajkám s bielym rožkom a  salámou. Menej ochucujte jedlá, nesoľte! Soľ je všade. Tá, čo je v potravinách bohato postačí. Soľ zadržuje v bunkách vodu, ktorá v nich hnije, kde spôsobuje bunečnú smrť a starnutie. Zbavte telo jedov. Čistite si ráno a večer jazyk od povlaku stierkou na jazyk. Prestaňte používať telové mlieka, krémy na chemickej báze. Miesto nich sa natierajte panenským olivovým olejom. Aj kozmetiku Vaše telo konzumuje, len cez pokožku.

Pozor na chémiu. Aj keď vonia…

Keď si telo natriete značkovým telovým mliekom, obsahujúcich plno chemických látok, ktoré sa ani nevedia prečítať, je to rovnako akoby ste telové mlieko zjedli.  Pokožka vsiakne všetku chémiu do tela. Olej vám urobí oveľa lepšie a ešte k tomu aj ušetríte. Jedzte len vtedy, keď ste hladní. V klude, pohode. Nie pri televízii, počítači. Doprajte si naň čas. Jedlo je Boží dar. Hladovka, klystír, správna kombinácia jedla, dobré raňajky, pohyb, dýchanie. Veľa olejnatých semien. Slnečnicové, tekvicové, sezamové, ľanové. Len v čistom stave. Žiadne pražené a solené. Čo najmenej chémie a najviac prírody. Jednoduchosť. Jednoduché jedlo zložené z maximálne troch zložiek telu postačí. Jedzte menej ako by ste chceli a prebudíte Vaše zmysly.

Ďalšie články:

Share This

Páčil sa Vám článok?

Zdieľajte ho so svojimi priateľmi